Αν δεν αντιμετωπίζεις πρόβλημα θερμοκρασίας μπορείς να μειώσεις τις στροφές περιστροφής του ανεμιστήρα τροφοδοτώντας τον με 7 volt αντί για 12. Γι’ αυτό θα χρειαστείς έναν κοινό Molex αντάπτορα για να παίρνει ρεύμα ο ανεμιστήρας από το τροφοδοτικό και όχι από τη μητρική.
Αφού συνδέσεις τον ανεμιστήρα στον αντάπτορα, συνδέεις τον αντάπτορα σε μια κενή θέση των καλωδίων του τροφοδοτικού μόνο που αντί να τον βάλεις κανονικά τον γυρίζεις ανάποδα (θέλει ΠΟΛΛΗ δύναμη για να μπεί αλλά μπαίνει).
Έτσι έχεις συνδέσει το κίτρινο καλώδιο του αντάπτορα με το κόκκινο του τροφοδοτικού και αντί για 12 volt δίνεις 7.
ΠΡΟΣΟΧΗ στην άνοδο της θερμοκρασίας του επεξεργαστή.
Το καλύτερο υλικό για να καθαρίσεις υπολείμματα της Arctic Silver ή της θερμοαγώγιμης σιλικόνης είναι η ισοπροπυλική αλκοόλη (rubbing alcohol). Συνήθως τα φαρμακεία πουλάνε σε μικρά μπουκαλάκια.
Αν δεν βρείς όμως δεν πειράζει γιατί και η αιθυλική αλκοόλη (κοινό οινόπνευμα) κάνει πολύ καλά τη δουλειά του σε συγκεντρώσεις όμως άνω του 90-95% (το λευκό). Χρησιμοποίησε ένα καθαρό πανάκι ή μια γάζα με ένα από τα παραπάνω υγρά για να αφαιρέσεις τα υπολείμματα και ύστερα άφησε για 3-5 λεπτά τον επεξεργαστή να στεγνώσει. Μπορείς επίσης να προσθέσεις ακετόνη (ΠΡΟΣΟΧΗ χωρίς λάδι) στο οινόπνευμα για να κάνεις πιο εύκολο τον καθαρισμό. Μια καλή αναλογία είναι ένα μέρος καθαρής ακετόνης και 3 μέρη καθαρό οινόπνευμα.
ΠΟΤΕ μη χρησιμοποιήσεις σκέτη ακετόνη γιατί μπορεί να διαβρωθεί το κάλυμμα του επεξεργαστή και να τον καταστρέψεις.
Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να βάλεις την κάρτα γραφικών σε μία σακούλα που να κλείνει αεροστεγώς και να την βάλεις στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Μετά με μία σπάτουλα μπορείς εύκολα να αφαιρέσεις το cooler της.
H Arctic Silver είναι καλύτερη και μπορεί να ρίξει την θερμοκρασία 5-6°C περισσότερο από οποιαδήποτε ΟΕΜ Thermal Paste της αγοράς.
Αναφέρθηκαν τα παρακάτω προβλήματα με την εξωτερική θήκη σκληρού δίσκου 5.25" της Akasa, όταν είναι συνδεμένη με τον υπολογιστή κατά τη διαδικασία της εκκίνησης (boot):
1. Τα Windows XP σταματούν μετά το logo ενώ το led της θήκης παραμένει αναμένο.
2. Τα Windows 2000 ξεκινούν κανονικά αλλά δεν αναγνωρίζουν τον εξωτερικό δίσκο.
Διευκρίνιση: Τα παραπάνω εμφανίζονται μόνο στη διαδικασία εκκίνησης του υπολογιστή. Ο εξωτερικός δίσκος αναγνωρίζεται κανονικά αν η σύνδεση της θήκης γίνει μετά τη διαδικασία της εκκίνησης.
Εφόσον παρουσιάζεται κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα σε θήκη που αγοράσατε, παρακαλούμε απευθυνθείτε στην Checkmate International για επίλυσή του.
Για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ψυκτράκια, το πρώτο πράγμα που μας είναι απαραίτητο, είναι το μέταλλο ( χαλκός-αλουμίνιο κ.λ.π ).
Μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο φύλλα χαλκού αλουμινίου μικρου πάχους 0.3-0.5 mm έτσι ώστε να μας είναι εύκολο να τα κατεργαστούμε χωρίς δυσκολία, και χωρίς να χρειάζεται να έχουμε πανάκριβα μηχανήματα.
Εμείς φτιάξαμε μικρά ψυκτράκια από μια ψύκτρα χάλκινη, αφαιρώντας από πάνω της τα πτερύγια.
Και για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Η ψύκτρα που πήραμε ήτανε της Global Win η CAK-4 88T.
Τα πτερύγια τα αποκολλήσαμε από την βάση με τον παραδοσιακό τρόπο του δεξιά αριστερά, που λόγω πάχους δεν χρειάστηκε να το κάνουμε πάνω από τρείς τέσσερις φορές.
Εν συνεχεία τα μόνα εργαλεία που χρειαστήκαμε ήτανε η βάση της ψύκτρας που μας απόμεινε, και που την χρησιμοποιήσαμε σαν στράντζα για να γωνιάζουμε τα πτερύγια ,ένα καλό ψαλίδι, και μια πενσούλα για να ισιώσουμε λιγάκι τα πτερυγιάκια μας στα μικρά μας ψυκτράκια, που όπως μπορείτε να δείτε και πιο πάνω στην φωτογραφία μπορούμε να τα φτιάξουμε δίνοντάς τους διάφορα σχήματα αναλόγως του χώρου που θα τοποθετηθούν αλλά και του βαθμού απόδοσης που θέλουμε να έχουν.
Προσοχή μεγάλη πρέπει να δοθεί κατά την επιλογή των σημείων όπου θα μπούν τα ψυκτράκια αν είναι επαρκή για να αποβάλουν τα θερμικά φορτία από αυτά, και ειδικά εαν πρόκειται να τα κολλήσουμε μόνιμα, έτσι ώστε να αποφύγουμε την λειτουργία κάποιου εξαρτήματος σε κατάσταση υπερθέρμανσης.
Η κόλληση πάνω στα σημεία που θέλουμε να ψύξουμε , μπορούμε να την κάνουμε η με θερμαγώγιμη ταινία κόλλησης διπλής όψεως, σε περίπτωση που κάποια στιγμή θελήσουμε να τα βγάλουμε, ή με μόνιμη κόλληση με της χρήση κόλλας τύπου Logo αν δεν μας νοιάζουν οι εγγυήσεις.