Σύνδεση Εγγραφή

Συνδεση στο λογαριασμο σας.

Όνομα Χρήστη *
Κωδικός *
Να με θυμάσαι

Δημιουργια λογαριασμου

Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
Όνομα *
Όνομα Χρήστη *
Κωδικός *
Επαλήθευση Κωδικού *
Email *
Επαλήθευση email *
Captcha *
Reload Captcha
210 7470 520
6946 103 133
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.


Πως μπορούμε να φτιάξουμε ψυκτράκια;

Για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ψυκτράκια, το πρώτο πράγμα που μας είναι απαραίτητο, είναι το μέταλλο ( χαλκός-αλουμίνιο κ.λ.π ).
Μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο φύλλα χαλκού αλουμινίου μικρου πάχους 0.3-0.5 mm έτσι ώστε να μας είναι εύκολο να τα κατεργαστούμε χωρίς δυσκολία, και χωρίς να χρειάζεται να έχουμε πανάκριβα μηχανήματα.

Εμείς φτιάξαμε μικρά ψυκτράκια από μια ψύκτρα χάλκινη, αφαιρώντας από πάνω της τα πτερύγια.

 


Και για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Η ψύκτρα που πήραμε ήτανε της Global Win η CAK-4 88T.
Τα πτερύγια τα αποκολλήσαμε από την βάση με τον παραδοσιακό τρόπο του δεξιά αριστερά, που λόγω πάχους δεν χρειάστηκε να το κάνουμε πάνω από τρείς τέσσερις φορές.

Εν συνεχεία τα μόνα εργαλεία που χρειαστήκαμε ήτανε η βάση της ψύκτρας που μας απόμεινε, και που την χρησιμοποιήσαμε σαν στράντζα για να γωνιάζουμε τα πτερύγια ,ένα καλό ψαλίδι, και μια πενσούλα για να ισιώσουμε λιγάκι τα πτερυγιάκια μας στα μικρά μας ψυκτράκια, που όπως μπορείτε να δείτε και πιο πάνω στην φωτογραφία μπορούμε να τα φτιάξουμε δίνοντάς τους διάφορα σχήματα αναλόγως του χώρου που θα τοποθετηθούν αλλά και του βαθμού απόδοσης που θέλουμε να έχουν.

Προσοχή μεγάλη πρέπει να δοθεί κατά την επιλογή των σημείων όπου θα μπούν τα ψυκτράκια αν είναι επαρκή για να αποβάλουν τα θερμικά φορτία από αυτά, και ειδικά εαν πρόκειται να τα κολλήσουμε μόνιμα, έτσι ώστε να αποφύγουμε την λειτουργία κάποιου εξαρτήματος σε κατάσταση υπερθέρμανσης.

Η κόλληση πάνω στα σημεία που θέλουμε να ψύξουμε , μπορούμε να την κάνουμε η με θερμαγώγιμη ταινία κόλλησης διπλής όψεως, σε περίπτωση που κάποια στιγμή θελήσουμε να τα βγάλουμε, ή με μόνιμη κόλληση με της χρήση κόλλας τύπου Logo αν δεν μας νοιάζουν οι εγγυήσεις.